A járásbíróság úgy ítélte meg, hogy a hálapénzzel gyanúsított orvos nem nehezíti majd a nyomozást

Megosztás

Csak egy éjszakát töltött a közismert, hálapénz elfogadásával gyanúsított szolnoki orvos a fogdán, elfogását követően másnap, azaz szerda délután máris szabadlábra került. A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája nem rendelte el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya lapunk érdeklődésére közölte, hogy az őrizetet a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság fogdájában hajtották végre, tekintettel arra, hogy megyénkben szabályszerű őrizet letöltésére itt van alkalmas épület.

Az ügyben a nyomozásfelügyeletet ellátó Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis a halmazati büntetési tételkeret miatt (5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá fennáll annak veszélye is, hogy szabadlábon hagyása esetén – tekintettel arra, hogy a gyanúsított a kihallgatandó tanúkkal kollegiális vagy orvos-beteg kapcsolatban áll, valamint arra is, hogy a bűncselekmény elkövetéséből származó, még le nem foglalt vagyonelemekhez hozzáférve, azok felderítését meghiúsítaná – a nyomozást megnehezítené, ellehetetlenítené.

A gyanúsított letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája azonban nem rendelte el. A gyanúsított így szerdán délutántól szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség a bíróság döntése ellen fellebbezett, melyre figyelemmel a kényszerintézkedés tekintetében a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya.

Az orvos egyben Szolnok díszpolgára, az Agóra Egyesület azt követeli, hogy ezt a közgyűlés vonja vissza méltatlanság címén.

Képünk illusztráció, fotó: weborvos.hu

Kapcsolódó cikkek